IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
18:37 | 19 октомври 2017
Обновен: 02:46 | 24 април 2024

Асад: Разгромът на терористите в Сирия нанесе удар по плановете на Запада

По материала работи: Слав Велев
Асад: Разгромът на терористите в Сирия нанесе удар по плановете на Запада

Сирийският президент Башар Асад прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери. Както съобщи сирийската агенция САНА, иранският главнокомандващ му е предал поздравително послание от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей "по случай победата във войната срещу тероризма", предаде ТАСС.

 

На срещата Асад е заявил, че "разгромът на терористите в Сирия е нанесъл съкрушителен удар по плановете на Запада в Близкия изток". "Редица държави продължават да подпомагат терористичните групировки", казал още той.

 

Асад заявил, че "за времето на конфликта военното партньорство с Иран и другите съюзници е придобило качествено ново развитие".

 

 

Иранският генерал посочил, че "цел на визитата в Дамаск е да бъде разработена стратегия за координация и военно-техническо сътрудничество със Сирия на нов етап - след големите успехи на фронта".

 

Багери казал също, че Иран е решен да продължи да подкрепя ръководството и народа на Сирия, "докато не им бъде върната сигурността", както и че ще помогне за следвоенното възстановяване.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна