IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
11:30 | 22 ноември 2017
Обновен: 06:45 | 10 април 2024

И Бил Клинтън обвинен в сексуален тормоз

Четири жени винят бившият US президент

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Reuters

И Бил Клинтън се оказа сред "насилниците" на САЩ, след като близо два месеца обвиненията и признанията за сексуален тормоз, разтърсиха цял Холивуд.

 

Сега четири жени завеждат дела за сексуален тормоз срещу бившия президент. Обвиненията срещу него се отнасят за момент, в който той вече е бил напуснал Белия дом - през 2001 г. Тогава е работил в компанията на милионера Рон Бъркли, съобщи Bulgaria ON AIR.

 

Новите посегателства, за които претендират дамите, се отнасят за период преди повече от 10 години. Потърпевшите тогава заемали ниски длъжности в компанията "Бъркли", тъй като били още тийнейджърки - сексуално засегнати от Бил Клинтън.

 

Да припомним, че бившият Първи на Америка, не веднъж е бил замесван в подобни скандали. Според в. "Дейли Мейл", позовавайки се на високопоставени източници на Демократическата партия, в края на 90-те години на миналия век Клинтън е платил 850 000 долара, за да уреди делото за сексуален тормоз от страна на Пола Джоунс, бивш държавен служител в Арканзас.

 

Сегашните обвинения срещу 71-годишния Клинтън го изправят пред дела, заведени от адвокатите на четирите жени.

 

Исканията им са за значителни суми в замяна на мълчанието на клиентките им. В момента текат преговори между жените и Бил Клинтън.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна