Разраства се пожарът край Лос Анджелис
Нареждане за евакуация са получили около 200 000 души
Публикувана: 7 Dec 2017 | 12:41

Пожарът в района на американския град Лос Анджелис продължава да се разраства, съобщава БНТ. Гори територия с голяма площ и едва 5% от нея е под контрол, по данни на пожарната служба. Нареждане за евакуация са получили около 200 000 души. Няма данни за жертви.

 

Сред най-застрашените места е богатото предградие на Лос Анджелис - Бел Еър, в което имения имат много популярни личности. Заради силния вятър пламъците се разпространяват много бързо. На моменти поривите му достигат 40 км/ч. А високите температури допълнително затрудняват работата на пожарникарите. Има данни за 4 изгорели постройки, като щети са нанесени по още най-малко 10. Изгоряла е винарската изба на медийния магнат Рупърт Мърдок.

 

Само във Вентура около 150 къщи са частично изгорели. Хората нямат и ток. В гасенето на пламъците в самия град и околностите участват около 1000 пожарникари. Помагат им стотици пожарни коли. А дори и в тъмните часове на деня самолети и хеликоптери обливат с вода най-застрашените местата.

 

Големи огнища има и покрай няколко ключови магистрали в Калифорния, което затруднява не само движението и работата на пожарните екипи. Заради гъстия и задушлив дим, който се носи в района са затворени учебните заведения и музеите, прекратени са снимките на няколко сериала.

Коментари ( 0 )