IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
20:25 | 11 декември 2017
Обновен: 15:37 | 15 април 2024

Израелски посланик: Защо никой не пали палестински знамена?

Дипломатът в Берлин осъди изгарянето на израелски флагове

По материала работи: Слав Велев
Израелски посланик: Защо никой не пали палестински знамена?

Посланикът на Израел в Германия – Йереми Исахароф, осъди изгарянето на знамената на родината му в петъчните протести, организирани в Берлин.

Тогава в знак на несъгласие с решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на страната протестиращи запалиха израелски знамена, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Как може всеки път, когато палестинците отиват в ООН или ЮНЕСКО и заявяват, че няма еврейска връзка с Ерусалим, никой да не осквернява и пали знамето им? Който пали знамена, изгаря благоприличието и толерантността си", написа Исахароф в Twitter.

 

Над хиляда души се събраха пред сградата на дипломатическото представителство на САЩ в Берлин, разположена в самото сърце на федералната столица, за да изразят протеста си срещу решението на американския президент Доналд Тръмп да признае официално Ерусалим за столица на Израел, макар и да не поясни в речта си дали има предвид западната част или целия град.

 

По данни на полицията при акцията, проведена във вечерните часове на петък, се е стигнало до безредици. Демонстрантите са изгорили демонстративно няколко знамена на Израел. Пострадали няма.

 

На протеста бяха издигани турски, палестински и сирийски флагове.

 

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна