IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
21:38 | 15 декември 2017
Обновен: 01:43 | 21 април 2024

Надзирателите ще получат 5% отгоре, а искаха 20%

Има и недостиг на кадри в системата, обяви Цецка Цачева

По материала работи: Слав Велев
Надзирателите ще получат 5% отгоре, а искаха 20%

20-процентно увеличение на заплатите на надзирателите в затворите не е реално, но от Нова година те ще получат 5% по-високо възнаграждение. Това коментира по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от dnes.bg.
 

Сериозен е проблемът с окомплектоването на щата, като в момента има незаети 400 щатни бройки. Открит остава и въпросът за базата, при която се определят и специфичните условия на труд. Готов е план за назначаване на още служители, обяви Цачева. 

"Ние сме разработили и аз съм одобрила ново щатно разписание. По предложение на административното ръководство сме се съобразили там, където са най-натоварените звена, те да бъдат подсилени с кадрови персонал, с допълнителни бройки за сметка на други. На този етап, с оглед възможностите на системата се преценява, че на други места трябва да се откликне", допълни още тя, цитирана от БНР.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна