IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
22:07 | 15 декември 2017
Обновен: 06:31 | 10 април 2024

Шулц и Меркел формират управляваща коалиция?

Днес стартираха проучвателни преговори

По материала работи: Слав Велев
 Шулц и Меркел формират управляваща коалиция?

Ръководството на Германската социалдемократическа партия одобри с гласуване днес предложението на своя лидер Мартин Шулц за започване на проучвателни преговори с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за формиране на управляваща коалиция, предаде Ройтерс, цитарана от dnes.bg.
 

Заседанието бе свикано тази сутрин във връзка с поканата на християндемократите за започване на коалиционни преговори.

 

Партийните членове обаче все пак ще трябва да потвърдят какъвто и да е ход към участие в управлението. Това ще стане на извънреден конгрес на ГСДП на 14 януари. Това на практика означава, че разговорите с консерваторите на Меркел ще започнат най-рано след един месец, отбелязва Ройтерс. А съставянето на ново коалиционно правителство може да се очаква още по-късно.

 

Лидерът на социалдемократите Шулц каза, че в сряда той ще има нова среща с Ангела Меркел и нейния баварски съюзник Хорст Зеехофер, както и с лидерите на парламентарните групи на социалдемократите и консерваторите. На срещата те ще обсъдят подробности относно графика за разговорите за коалиционно правителство, предаде ДПА.

 

Германската канцлерка Ангела Меркел от своя страна изрази задоволство от днешното решение на левоцентристката Германска социалдемократическа партия . Тя каза, че се отнася с "голямо уважение" към решението на ГСДП, обявено по-рано днес от лидера на партията Мартин Шулц.

Коментари

Новини Варна