IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
14:50 | 16 декември 2017
Обновен: 09:37 | 21 април 2024

Демократите в САЩ ще се борят с отменената интернет неутралност

Главните прокурори на няколко щата се заканиха да внесат случая в съда

По материала работи: Борис Проданов
Демократите в САЩ ще се борят с отменената интернет неутралност

Топ представител на демократите в Сената на САЩ обяви, че ще принуди провеждане на гласуване във връзка с решението на Федералната комисия по комуникации, с което се отмениха важни правила за интернет неутралността, съобщава Ройтерс.

 

Агенцията пояснява, че вероятно ходът на демократите няма да доведе до блокиране на решението на комисията, което може да промени дигиталния климат.
 

В четвъртък трима републиканци срещу двама демократи гласуваха за отмяна на правилата от ерата на президента Барак Обама, които забраняват на доставчиците на интернет изкуствено да блокират или намаляват интернет трафика, както и да искат да се плаща за по-бърз интернет.

 

Главните прокурори на няколко щата се заканиха да внесат случая в съда.

 

Сенатор Чарлз Шумър от Ню Йорк заяви, че ще поиска действията на комисията да бъдат подложени на гласуване.

 

Ще има гласуване за отмяна на прокараното от Федералната комисия по комуникации решение. В нашите правомощия е, за да го направим, подчерта демократът.

 

Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл се обявява против искането на Шумър и подкрепи решението на комисията, каза говорител на републиканеца.

 

За подобно гласуване против решението на комисията ще се изисква одобрението на Сената, Камарата на представителите и президента Доналд Тръмп. Американският лидер подкрепи действията на комисията.

 

С решението от тази седмица комисията предоставя на интернет доставчиците нови правомощия да блокират, намаляват или ограничават интернет съдържание, но ще се изисква тези практики да се оповестяват публично.

 

С правилата на комисията също се цели забрана на щатите да налагат свои изисквания за интернет неутралност.

 

Комисията обяви, че новите правила ще влязат в сила след одобрението им от Отдела за управление и бюджет към Белия дом, което може да отнеме няколко месеца.

 

Според демократите интернет неутралността защитава потребителите, докато републиканците твърдят, че пречи на доставчиците да инвестират.

news.bg

Коментари

Новини Варна