IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
11:37 | 3 януари 2018
Обновен: 03:08 | 21 април 2024

САЩ никога няма да признаят Северна Корея за ядрена сила

Тази позиция беше изказана във вторник от постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли

По материала работи: Слав Велев
САЩ никога няма да признаят Северна Корея за ядрена сила

САЩ никога няма да признаят Северна Корея за ядрена сила и не виждат смисъл в преговори с Пхенян, ако той не се откаже оръжията за масово унищожение. Тази позиция беше изказана във вторник от постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

 

Тя обърна внимание на съобщенията за подготовката на севернокорейските военни за провеждане на нов опит с балистична ракета.

 

"Надявам се, че това няма да се случи, но ако това се случи, трябва да вземем допълнителни мерки срещу севернокорейския режим", каза дипломатът, призовавайки "цивилизования свят" да се противопостави на развитието на ядрени оръжия от "престъпната държава". "Никога няма да признаем ядрена Северна Корея", каза Хейли.

 

Коментирайки готовността на правителството на Република Корея за диалог с КНДР, тя заяви, че САЩ "не гледат сериозно на никакви преговори", ако те не доведат до ликвидацията на ядрените оръжия на Северна Корея.

 

Dariknews.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна