IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Свят
20:18 | 17 януари 2018
Обновен: 06:11 | 10 април 2024

Унгария на война срещу нелегалните имигранти

Данъчно облагане и глоби ще очакват местните организации, които нарушат закона

По материала работи: Слав Велев
Унгария на война срещу нелегалните имигранти

Унгарското правителство предложи поредица закони, предвиждащи данъчно облагане и евентуално глоби за местни организации, подпомагащи нелегалната имиграция и получаващи чуждестранно финансиране, предаде Reuters.

 

Унгарският министър на вътрешните работи Шандор Пинтер заяви, че подобни организации ще подлежат на задължителна съдебна регистрация и ще плащат данък в размер на 25% от финансирането си от чужбина. Организации, които не се регистрират, и за които властите сметнат, че подпомагат нелегалната имиграция, може да бъдат глобявани.

 

Правителството заяви, че преди проектът да бъде внесен за разглеждане в парламента, той ще бъде подложен на обсъждане. Пакетът е наречен "Закони за спиране на Сорос".

 

Унгарските власти смятат, че американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос донякъде е една от причините за предизвикателствата пред ЕС по отношение на миграцията, защото финансира организации, защитаващи правата на бежанците.

 

Унгарският премиер Виктор Орбан е противник на имиграцията, особено на мюсюлмани.

 

fakti.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна