IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Свят
17:04 | 19 януари 2018
Обновен: 06:08 | 10 април 2024

Правят Министерство на самотата във Великобритания

Това бе решено от премиера на страната Тереза Мей

По материала работи: Пламен Янков
Правят Министерство на самотата във Великобритания

Броят на министрите във Великобритания се увеличи с един - министър на самотата. Това бе решено от премиера на страната Тереза Мей, а на поста бе назначен зам.-министърът по въпросите на спорта и гражданското общество Трейси Крауч, пише webcafe.bg.

 

"За твърде много хора самотата е тъжна реалност на съвременния живот. Искам да се боря с този проблем в името на нашето общество и на всички нас, да помагам за преодоляване на самотата на възрастните хора, възпитателите, тези, които са загубили близки – с тези хора, които няма с кого да поговорят, няма с кого да споделят мислите и опита си”, обяви Мей в официално изявление.

 

Над 9 млн. британци (от общо 65,6 млн. души население на страната) са засегнати от "епидемията от самота", показват данните на Червения кръст.

 

Мей създаде поста "министър за самотата" към министерството на здравеопазването по препоръка на парламентарната комисия за борба със самотата.

 

Идеята набра особена популярност след убийството на депутатката от лейбъристите Джо Кокс, която беше защитник на каузата заедно с колегата си Сим Кенеди. След убийството на Кокс през 2016-а депутатите взеха решение да продължат работата й за борба със самотата и наскоро обявиха създаването на комисията.

 

В чест на фонда, инициатор на комисията, който се занимава с реализацията на инициативи, започнати от трагично загиналата Кокс, министър-председателката Тереза Мей дава в резиденцията си на Даунинг стрийт прием.

 

По-късно тази година ще бъде публикувана стратегия за борба със самотата, в чието подготвяне ще участват националното правителство и регионалните власти, социалните служби, доброволци и бизнесмени.

Коментари

Новини Варна