IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
12:46 | 21 януари 2018
Обновен: 07:26 | 26 март 2024

Турция прехвърля военни към границата със Сирия

Свободната сирийска армия е започнала операция в Африн

По материала работи: Юлиян Атанасов
Турция прехвърля военни към границата със Сирия

Снимка: БТА

Формирования на опозиционната на сирийския режим Свободна сирийска армия за започнали днес голяма операция в района на Африн, Северна Сирия, предаде ТАСС, цитирайки Анадолската агенция. Подробности засега няма, пише БТА.Генералният щаб на Турция обяви вчера началото на операция "Маслинова клонка" срещу кюрдските Сили за защита на народа и отряди на Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористична организация.

 

Според турският вестник "Милиет" през изминалата нощ е продължило прехвърлянето на турски военни и техника към границата със Сирия в района на окръг Африн. През нощта в провинция Хатай са пристигнали автобуси с войници и танкове. Натам са изпратени и подразделения на турските специални сили от провинциите Болу и Кайсери.Анкара ще информира Катар, Кувейт и Саудитска Арабия за хода на операцията "Маслинова клонка", предаде ТАСС, цитирайки източник от от турското външно министерство, говорил пред група журналисти. Днес в министерството на външните работи ще бъдат извикани посланиците на тези три страни, за да бъдат запознати с развитието на операцията.

 

Четете още: Япония се готви за влизането на видеоигрите в олимпийските спортове

Коментари

Новини Варна