IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:56 | 22 януари 2018
Обновен: 04:01 | 21 април 2024

Обвиняват санитар в Германия за десетки убийства на пациенти

Осъден е на доживотен затвор

По материала работи: Слав Велев
Обвиняват санитар в Германия за десетки убийства на пациенти

На санитар, осъден на доживотен затвор в Германия за две убийства, бяха повдигнати обвинения за смъртта на още 97 пациенти, предадоха световните агенции, цитирани от Дарик.
 

Нилс Хьогел е обвинен за 35 убийства в северозападния германски град Олденбург и за още 62 в близкия Делменхорст.
 

През ноември представители на властите казаха, че 40-годишният санитар може да е убил над 100 човека за няколко години.
 

Хьогел бе осъден през 2015 г. на доживотен затвор за убийството на двама пациенти и за опит за убийство на други двама в Делменхорст. Той е работил в местна болница от 2003 до 2005 г., а преди това, между 1999 и 2002 г., в Олденбург.

 

По време на процеса си Хьогел е казал, че умишлено е причинил сърдечни кризи при пациенти, защото се радвал на чувството, че може да ги възстанови. Хьогел използвал различни лекарства в опитите си за реанимация.  Смята се, че те довели до смъртта на хората.
 

Изявленията на подсъдимия подтикнали следователите да извършат токсикологични анализи на десетки други пациенти,  починали в болниците и това довело до новите обвинения.
 

Като част от по-широко разследване били прегледани над 500 медицински досиета на пациенти и още стотици болнични записи. Били ексхумирани 134 тела от 67 гробища, а Хьогел бил разпитван шест пъти.

Коментари

Новини Варна