IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
18:24 | 23 януари 2018
Обновен: 19:13 | 23 април 2024

Кюрди в Сирия обявиха обща мобилизация в защита на Африн

Кюрди в Сирия обявиха обща мобилизация в защита на Африн

По материала работи: Слав Велев
Кюрди в Сирия обявиха обща мобилизация в защита на Африн

Кюрдски местни власти обявиха обща мобилизация в защита на анклава Африн в северозападна Сирия и призоваха цивилните да се включат във въоръжената съпротива в четвъртия ден на турската военна операция, предаде Франс прес.

 

Започналото в събота настъпление на турски войски, подкрепени от протурски сирийски бунтовници, е насочено срещу Силите за защита на народа, които Турция смята за терористи. Тези формирования са основен фактор в борбата срещу джихадистите в Сирия.

 

"Обявяваме обща мобилизация и приканваме децата на народа ни да защитят Африн", се казва в изявление на кюрдските власти на окръг Джазира в Североизточна Сирия.

 

 

Това е един от трите окръга, които образуват полуавтономен федерален район, провъзгласен през 2016 г. от кюрдите в териториите под техен контрол.

 

"Това е покана към всички кюрди в Сирия да се включат във въоръжената борба", а запасняците са призовани да отидат в казармите си, уточни представител на Силите за защита на народа. 

 

dariknews.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна