Нашенци работили при нечовешки условия в британска ферма
Арестувани са двама мъже по подозрение в престъплението "съвременно робство"
Публикувана: 9 Feb 2018 | 8:40

Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са извършвали робски труд във ферма за цветя в Южна Англия. Това е било установено след акция на полицията в Корнуол в съдействие със службата за борба с нарушения на трудовите права, предаде днес Би Би Си, цитирана от БТА.

 

Арестувани са двама мъже по подозрение в престъплението "съвременно робство", а трети е задържан като ръководител на криминалната банда.

 

Властите били обезпокоени от начина на живот на имигрантите и условията на труд. Във фермата била извършена проверка, която довела до полицейската акция. Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата пристигали около 200 човека - литовци, румънци, българи и поляци. Ти били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

 

От полицията коментираха, че случаят е изключителен поради големия брой засегнати. Освободените са настанени в специално създаден приемен център, където им се оказва хуманитарна и правна помощ.

 

В помощ на полицията са представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи.

 

Посолството ни в Лондон е отправило запитване до британските власти по повод изнесената в медиите информация, но до момента не е получен отговор.

 

Dnes.bg

 

 

 

 

Коментари ( 0 )