IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
20:54 | 9 февруари 2018
Обновен: 00:05 | 29 февруари 2024

Порошенко с мерки срещу руската информационна агресия

През септември 2015 г. Украйна въведе санкции против 388 физически лица

По материала работи: Борис Проданов
Порошенко с мерки срещу руската информационна агресия

Президентът на Украйна Петро Порошенко задейства решението на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО), което се отнася до допълнителни мерки за противодействие на „информационната агресия“ от страна на Русия. Указ с такова съдържание е подписан от държавния глава, предаде ТАСС. „Да се приложи решението на СНСО от 26 януари 2018 г. За допълнителни мерки за противодействие на информационната агресия на РФ““.

 

Самото решение на институцията все още не е публикувано и не е известно неговото съдържание. Порошенко заръча на секретаря на СНСО Александър Турчинов да контролира изпълнението на решението. През септември 2015 г. Украйна въведе санкции против 388 физически лица, сред които бяха руски чиновници, политици, журналисти, някои жители на Донбас. На 27 май 2016 г. Порошенко подписа указ за въвеждане на персонални санкции срещу шефовете на редица руски медии. В Украйна също така е забранено излъчването на голяма част от руските телевизионни канали.

 

 Actualno.com

Коментари

Новини Варна