IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
10:40 | 18 февруари 2018
Обновен: 00:50 | 22 април 2024

Киберпрестъпленията са най-голямата заплаха

Това твърди германският министър на отбраната

По материала работи: Борис Проданов
Киберпрестъпленията са най-голямата заплаха

Последните широкомащабни кибератаки, по-конкретно NotPetya и WannaCry, доказаха, че чувствителната информация и личните данни имат потенциала да дестабилизират големите корпорации и правителства по света за броени секунди.

 

Това породи желанието за контрол върху тях и създаде условията на това, което често се описва като "война", като се има предвид властта, която откраднатите данни предоставят. Затова и не е случайно, че според германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен хакерските атаки са най-сериозната заплаха за сигурността и стабилността по света, съобщи БГНЕС.


"Мисля, че (най-голямата възможна заплаха за глобалната стабилност) са киберпрестъпленията, тъй като независимо за кои свои врагове се сетите, било то дори терористичната организация "Ислямска държава", всички те използват киберпространството, за да се борят срещу нас", изтъкна Дер Лайен в интервю за американската телевизия Си Ен Би Си. Пред медията тя изрази и мнение, според която настоящото десетилетие ще бъде посветено на кибер сигурността и мерките за защита на информационните системи именно поради тази причина.

Actualno.com

Коментари

Новини Варна