IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:26 | 19 февруари 2018
Обновен: 03:44 | 15 април 2024

Бойни самолети на Израел удариха Газа след нова ракетна атака

Не се уточнява какви цели са били поразени

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Twitter

Бойни самолети на Израел са ударили позиции на ХАМАС в Ивицата Газа рано тази сутрин, след като ракета, изстреляна от палестинците, е паднала в южната част на Израел, съобщава "Франс прес", позовавайки се на израелската армия.

 

Не се уточнява какви цели са били поразени, но източници от палестинските сили за сигурност са заявили, че няколко ракети са ударили ферма източно от Рафах в южната част на крайбрежния анклав, отбелязва news.bg.

 

Израелски "изтребители удариха подземна инфраструктура в южните части на Ивицата Газа в отговор на ракета, изстреляна по-рано към Израел", се уточнява в изявлението на израелската армия.

 

Не се съобщава за жертви при никой от инцидентите.

 

Ударите последваха ожесточените нападения и от двете страни през уикенда, при които израелски сухопътни части убиха двама палестински тийнейджъри в Ивицата газа при огън през границата. Бойни самолети също така са ударили 18 съоръжения на ХАМАС при две вълни от въздушни удари, допълниха израелските военни.

 

Тези рейдове са били в отговор на експлозия в събота, при която четирима израелски войници, проверяващи граничната ограда, са били ранени при взрив на самоделна бомба, очевидно заложена от палестинците.

 

Двама от мъжете са били тежко ранени, но няма опасност за живота им.

 

Взривът и ответният огън бележат една от най-сериозните ескалации в Ивицата Газа, която е контролирана от ХАМАС, от 2014 г. насам, когато Израел и радикалното ислямистко движение воюваха.

Коментари

Новини Варна