IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
12:20 | 20 февруари 2018
Обновен: 05:50 | 10 април 2024

Гръцки журналист сипе обиди към България

Обвинява ни в заговор за съсипване преговорите за името на Македония

По материала работи: Борис Проданов
Гръцки журналист сипе обиди към България

Гръцкият журналист и вицепрезидент на гръцката телевизия "Алфа" Димос Верикиос обвини България в заговор за съсипване преговорите за името на Македония.
 
В 15-минутен анализ в сутрешен блок той поиска гръцкото външно министерство и гръцките институции незабавно да се самосезират и изпратят протестна нота заради отношението на България и Албания относно желанието им да превземат и църквата в Скопие. 

С неприличен тон и недостойни думи, на фона на кадри от посещението на Президента на Република България в Скопие Верикиос заяви „че това е премиерът на България – Борисов, бодигардът, мутрата, който иска да превземе гръцката църква и има пъклен план заедно с Албания, Сърбия и Турция да съсипят преговорите между Атина и Скопие относно името „Македония“. 

По време на целия му коментар не спираха кадрите от посещението на Румен Радев, наричан от него премиер на България. На кадрите, в които българският президент поднася златни подаръци на монаси, гръцкият журналист коментира: „Виждате ли, как дава на поповете златни накити, за да ги подкупва. Затова Борисов толкова често се вижда с Ердоган." 

Едва накрая дадоха кадри от посещението на премиера за откриването на „Желязната църква“ в Истанбул. 

Българите в Гърция се възмущават от безотговорното поведение за този журналист, който изказва мнения относно българските политически лица, без дори да може да ги разпознае визуално, съобщи "Български новини". 

Председателят на Сдружение на българите на остров Крит Петър Анастасов сезира българското посолство и външно министерство за недопустимото поведение на гръцкият журналист.

„Осъждаме крайните националистически изказвания на Верикиос и вярваме, че само с преговори и добър тон могат да се решат проблемите ни, не само с „името Македония“, но и всички, които имаме на Балканите!“, заяви Анастасов. 

 
дир.бг
 

Коментари

Новини Варна