IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:45 | 20 февруари 2018
Обновен: 00:36 | 17 март 2024

Откриха останките на разбилия се ирански самолет

Според ИРНА един човек е пропуснал полета и машината е катастрофирала с 59 пътници и шест души екипаж

По материала работи: Пламен Янков
Откриха останките на разбилия се ирански самолет

В иранската планина Дена са открити останките на разбилия се в неделя самолет на авиокомпания "Асеман еърлайнс" с 66 души на борда, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от Дарик. Според ИРНА един човек е пропуснал полета и машината е катастрофирала с 59 пътници и шест души екипаж.

 

Хеликоптер от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция е забелязал тази сутрин отломките в югозападния планински масив според говорител на тези елитни войски на техеранските власти, направил изявление пред държавната телевизия.

 

Говорителят на спасителите Моджтаба Халеди уточни, че в планинския район няма как да бъдат изпратени линейки и за мястото вече са заминали спасителни хеликоптери.

 

Според иранския клон на Червения полумесец изваждането на телата на загиналите от останките на машината може да започне още тази вечер. Лошото време затруднява дейностите на терена, информира медийната корпорация ИРИБ.

 

Самолетът на "Асеман еърлайнс" се разби на 18 февруари при лоши метеорологични условия. В понеделник местен служител съобщи, че части от самолета са намерени в областта Семиром на провинция Есфахан.

 

Транспортното министерство обаче отказа да потвърди информацията. 

 

Четете още Всичките 66 души на борда на катастрофиралия ирански самолет са загинали

Един с късмет - изпуснал полета на разбилия се самолет

Коментари

Новини Варна