IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
21:40 | 22 февруари 2018
Обновен: 08:15 | 24 март 2024

70-годишен намушка с нож трима бежанци в Германия

Мъжът е противник на миграционната политика на страната

По материала работи: Слав Велев
70-годишен намушка с нож трима бежанци в Германия

Мъж на около 70 години, който искал да изрази протест срещу германската миграционна политика, беше арестуван, след като в събота вечерта намушка с нож трима кандидати за убежище в Южна Германия. Това предаде Франс прес, като се позова на прокуратурата.
 

Мъжът, с германско и руско гражданство, който досега не бил известен на полицията, е в ареста от вчера за опит за убийство на трима души - акт с политически и расистки мотиви, каза говорител на прокуратурата в град Хайлброн.
 

Нападателят, във видимо нетрезво състояние, атакувал тримата бежанци, които се намирали пред църква в центъра на града. Пострадали са 17-годишен афганистанец, 19-годишен сириец и иракчанин на 25 години, уточниха в комюнике полицията и прокуратурата.
 

Афганистанският младеж е тежко ранен, а другите двама мигранти - по-леко.
 

Мъжът бил бързо обуздан от минувачи. След ареста той казал, че искал да изрази протест срещу миграционната политика на Германия, която от 2015 г. година прие над един милион кандидати за убежище, главно от Сирия, Ирак и Афганистан.
 

Веднага след деянието мъжът бил задържан за кратко и освободен само с обвинение за нанасяне на телесна повреда. След неколкодневно разследване обаче той е заподозрян в опит за убийство, поради което е задържан повторно.
 

Засега не е установено нападателят да е свързан с крайнодясно движение.
 

Според властите през 2016 г. в Германия са били извършени 3500 атаки срещу бежанци и кандидати за убежище. По данни на вътрешното министерство при тях са били ранени 560 души, включително 43 деца.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна