IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
13:53 | 23 февруари 2018
Обновен: 08:15 | 24 март 2024

Молба за работа на Стив Джобс отива на търг

Той е подал кандидатурата 3 години преди да създаде „Епъл“

По материала работи: Пламен Янков
Молба за работа на Стив Джобс отива на търг

Молба за работа, подадена от Стив Джобс няколко години преди основаването на компания "Епъл", ще бъде предложена на търг за принадлежности, свързани с популярната култура, предадоха БТА и "Ройтерс", цитирани от NOVA. 

 

Трудовият документ датира от 1973 г. - три години, преди Джобс и Стив Возняк да основат технологичния гигант. 

 

 

Молбата, в която не липсват правописни и пунктуационни грешки, не разкрива за каква длъжност кандидатства Стив Джобс. Сред специалните си умения бъдещият съосновател на "Епъл" е отбелязал технологии и инженерен дизайн. 

 

Оценката на документа, който ще бъде предложен за продан от бостънската аукционна къща "Пи Ар Окшън" през март, е 50 000 долара. 

 

Участниците ще могат да наддават също за техническо ръководство за операционна система Mac OS X, подписано от Стив Джобс през 2001 г., и изрезка от вестник от 2008 г. с негова снимка и заглавие "Новият, по-бърз айфон, ще се продава за 199 долара". Двата лота са оценени съответно на 25 000 долара и 15 000 долара. 

 

Стив Джобс почина от рак през 2011 г. на 56-годишна възраст, припомня агенцията. 


На търга, организиран от "Пи Ар Окшън" между 8 и 15 март, ще бъде предложена също оригиналната карта с пръстови отпечатъци от ареста на легендарния музикант Джими Хендрикс, задържан в Торонто през 1969 г. за притежание на наркотици. Картонът, подписан от Хендрикс, е оценен на 15 000 долара. 

 

Аукционерите ще предложат за продан и любовно писмо с оценка около 4000 долара, написано от покойната певица Ейми Уайнхаус до съпруга й Блейк Фийлдър-Сивил.

 

Четете още Известни личности, които са се провалили преди да успеят

Коментари

Новини Варна