IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:03 | 4 март 2018
Обновен: 05:41 | 14 май 2024

Русия обмисля да напусне Съвета на Европа

Москва смята, че магистратите продължават да се придържат към "антируската линия"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Русия обмисля да напусне Съвета на Европа

Русия обмисля възможността да напусне Съвета на Европа, недоволна от решения на базирания в Страсбург Европейски съд за правата на човека (ЕСПЧ), предаде РИА "Новости", като цитира правителствени източници. Москва смята, че магистратите продължават да се придържат към "антируската линия" при произнасянето на решенията си. "Руските власти разглеждат възможностите за денонсиране на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи, ако съдът не промени заеманата в момента позиция", цитира източниците си РИА "Новости".

 

Според тях при разглеждането на искове срещу Русия в ЕСПЧ не се обръща внимание на съображенията на руските власти и не се отчитат особеностите на правната система на страната. След отнемането на правото на глас на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа над 20 съдии от ЕСПЧ "се избират без участието на руски представители" и това поставя под въпрос легитимността им.

 

segabg.com

 

Четете още: В Италия гласуват на парламентарни избори

 

Коментари

Новини Варна