IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:32 | 8 март 2018
Обновен: 04:28 | 7 март 2024

Ангела Меркел: Въпреки постигнатия напредък, борбата за равноправие на жените продължава

В Германия все още предстои много работа за постигане на пълно равноправие между мъже и жени, каза тя

По материала работи: Слав Велев
Ангела Меркел: Въпреки постигнатия напредък, борбата за равноправие на жените продължава

Въпреки постигнатия досега напредък, борбата за равни права за жените продължава, заяви германският канцлер Ангела Меркел в цитиран от ДПА пост в Инстаграм по повод Международния ден на жените.

 

"Много жени преди нас са правили жертви и са се борили упорито за повече права на жените. Навършват се 100 години, откакто жените извоюваха правото да гласуват, но ние, разбира се, искаме не само да гласуваме, а да можем да определяме политиката във всички области", каза във видеопослание Меркел.

 

Канцлерът спомена и значителното присъствие на жени в бъдещото правителство.

 

"Днес си позволявам да кажа също, че новият кабинет ще бъде интересно съчетание от мъже и жени", отбеляза тя.

 

Меркел изтъкна, че в Германия все още предстои много работа за постигане на пълно равноправие между мъже и жени, но това се отнася с още по-голяма сила за страните, където жените са лишени от основни права.

 

Днешният празник не е само ден, в който се връщаме назад към постигнатото, но и ден, в който заявяваме, че борбата за равни права за жените продължава, заключи тя.

 

На срещата на върха на Г-20 през април 2017 г., в отговор на въпрос дали е феминистка, Меркел каза, че се чувства неудобно да си приписва заслуги за постиженията на активистките.

 

btvnovinite.bg

Коментари

Новини Варна