Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!
"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"
Публикувана: 8 Mar 2018 | 18:20

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

 

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"
Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

 

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".

Dnes.bg

Коментари ( 0 )