Мистериозна жена замесена с отравянето на Скрипал
Най-малко 21 души са били приети в болница в Солсбъри след отравянето на двойния агент
Публикувана: 10 Mar 2018 | 8:09

Камерите за наблюдение са хванали жена да минава покрай руския шпионин Сергей Скрапал и дъщеря му Юлия, разкрива в. "Дейли мейл".

 

Това е станало минути преди двамата да се строполят на близка пейка в центъра на Солсбъри.

 

От камерата за наблюдение се вижда, че мистериозната жена носи бяла чанта. В момента няма повече подробности за инцидента. Днес правителството в Лондон свика антитерористичния комитет Кобра във връзка с опита за атентат срещу руския агент.

 

Най-малко 21 души са били приети в болница в Солсбъри след отравянето на двойния агент.

 

Великобритания ще отговори по подходящ начин, ако доказателствата покажат, че Москва е организирала атаката срещу двамата. Това предупреди британският премиер Тереза Мей.

 

Британски медии и някои политици спекулират, че Русия вероятно стои зад атаката, докато Москва твърди, че това е поредната антируска пропаганда.

 

Скрипал преди няколко години бе участник в голямо шпионско дело. Той е осъден в Русия за работа на британското разузнаване МИ-6. По-късно Русия го обмени при размяната с граждани, обвинени в шпионаж, но в полза на Русия. В това число беше и Анна Чапман. След това бившият сътрудник на ГРУ получи убежище във Великобритания.

 

За последните няколко години той загуби почти цялото си семейство - в авиокатастрофа загина съпругата му. Загинаха неговият брат и син. Единствено дъщеря му остана жива.

news.bg

Коментари ( 0 )