IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
12:15 | 16 март 2018
Обновен: 19:53 | 10 април 2024

В Япония ще правят летящи автомобили

Правителството подкрепи проект за създаването им

По материала работи: Слав Велев
В Япония ще правят летящи автомобили

Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили с цел решаване на проблемите с транспортните тапи и оптимизиране на товарните потоци, предава БГНЕС.

 

Информацията е на телевизия Ен Ейч Кей, която обяви, че министерството на икономиката, търговията и промишлеността на страната планира съответните промени в законодателството и помощ за компаниите, които работят в тази област.

 

Ведомството гледа на създаването на летящи коли като на потенциално един от най-перспективните отрасли за развитие на националната индустрия. Предполага се да се сформира съвет от експерти към министерството, който да се заеме с координиране на разработването на такива устройства и обсъждане на предлаганите технологии.
 

Опити за създаване на летящи автомобили се предприемат и сега в различни страни. В Япония се наблюдава активност на компанията "Картивейтър" с участието на гиганта Тойота и други големи корпорации. Тя има намерение да създаде прототип на летящ автомобил за предстоящата в Токио лятна Олимпиада 2020.

Коментари

Новини Варна