IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
17:55 | 18 март 2018
Обновен: 05:37 | 10 април 2024

Тръмп нападна специалния прокурор Мълър

Екипът на Мълър разследва дали Русия се е намесила на президентските избори в САЩ

По материала работи: Борис Проданов
Тръмп нападна специалния прокурор Мълър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да нападне специалния прокурор Робърт Мълър.

 

Екипът на Мълър разследва дали Русия се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г. и дали е помогнала на предизборната кампания на Тръмп.

 

Тръмп изля гнева си само няколко дни след появилата се информация, че правосъдното министерство е уволнило бившия заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб и че Мълър е разпитал Маккейб за уволнението на бившия директор на бюрото Джеймс Коми.
"Защо в екипа на Мълър има 13 закоравели демократи, някои големи поддръжници на Нечестната Хилари и нула републиканци". Наскоро беше включен още един демократ...някой мислили, че това е справедливо? Няма сговор", написа Тръмп в "Туитър".

 

Вчера личният адвокат на президента Джон Доуд призова екипа на Мълър да прекрати разследването. Демократите поискаха разследването на Мълър да продължи.

 

По-рано днес Тръмп коментира и информацията, че Маккейб е предоставил личните си бележки на Мълър.

 

"Прекарах много малко време с Андрю Маккейб, но той никога не си е водил бележки, когато беше с мен. Не вярвам той да е правил записки, освен за да помогне на собствения си дневен ред, вероятно на по-късна дата. Същото с лъжите на Джеймс Коми. Можем ли да ги наречем фалшиви бележки", коментира държавният глава на САЩ.

news.bg

Коментари

Новини Варна