IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:23 | 19 март 2018
Обновен: 12:18 | 17 април 2024

Двама ранени при нова експлозия в Остин, в щата Тексас

Предишните взривове вероятно са свързани

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Reuters

Най-малко двама души бяха ранени при нова експлозия в Остин, столицата на щата Тексас тази нощ, след като при три взрива по-рано този месец в други райони на града бяха убити двама и бяха ранени двама души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА и dnes.bg.

 

Спасителните служби на Остин съобщиха в Тwitter, че при експлозия в югозападната част на града са ранени двама души на около 20 години, които са приети в болница.


Не се знае какво е предизвикало експлозията.

 

При взривяването на бомба в къща в източен Остин на 2 март загина 39 годишен мъж. На 12 март в други райони на града избухнаха две бомби. Убит беше 17-годишен младеж, а майка му и възрастна жена бяха ранени.

 

Експлозията тази нощ стана часове след като властите повишиха от 50 000 на 115 000 долара наградата за информация, която да доведе до арест на виновниците за първите три експлозии.

 

Служители допускат, че предишните експлозии са свързани и може би са мотивирани от омраза, но не изключват и други мотиви, добавя АП.

Коментари

Новини Варна