IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
13:32 | 19 март 2018
Обновен: 10:17 | 29 февруари 2024

Руската ЦИК анулира резултатите в 5 района

Проверява сигнали за нарушения

По материала работи: Пламен Янков
Руската ЦИК анулира резултатите в 5 района

Руските избирателни власти анулираха резултатите от вчерашните президентски избори в пет избирателни района в три области, където се проверяват сигнали са слагане на допълнителни бюлетини в урните и други проблеми, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от NOVA.

 

Председателката на Централната избирателна комисия Елла Памфилова заяви пред журналисти, че властите полагат усилия за разкриване на нарушения и провеждане на прозрачни избори. Тя отрече твърденията, че наблюдатели са били нападани или им е било попречено да влизат в избирателни секции въпреки пуснати в интернет видеозаписи.

 

Памфилова настоя, че на тези избори нарушенията са били "поне двойно по-малко", отколкото на предишния президентски вот през 2012 г.

 

Наблюдатели на вчерашните президентски избори в Русия съобщиха за множество случаи на слагане на допълнителни бюлетини в урни и оказване на натиск на избиратели от работодателите им да отидат да гласуват.

Коментари

Новини Варна