IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
20:07 | 20 март 2018
Обновен: 00:34 | 29 февруари 2024

И Тръмп звъннал на Путин да честити победата му

Поговорили си за развитието на двустранните контакти

По материала работи: Слав Велев
И Тръмп звъннал на Путин да честити победата му

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор руския си колега Владимир Путин за победата му на президентските избори от 18 март. Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения и актуални международни въпроси, съобщи пресслужбата на Кремъл, която отбеляза, че разговорът се е състоял по инициатива на американската страна, предаде БТА като цитира ТАСС.

 

По предварителни данни на руската ЦИК Путин печели изборите с 76,69 процента от гласовете.

Двамата президенти са обсъдили "развитието на двустранните контакти, включително вземайки предвид промените в ръководството на Държавния департамент на САЩ".

 

Особено внимание е било отделено на възможността за организиране на среща на високо равнище.

 

Тръмп и Путин също са обсъдили необходимостта от координиране на усилията за ограничаване на надпреварата във въоръжаването и по-тясно сътрудничество за осигуряване на стратегическа стабилност и борба с международния тероризъм.

 

При обсъждането на икономическото сътрудничество е бил проявен интерес към активизирането му, като конкретно е

била спомената енергийната област.

 

Тръмп и Путин също така са обсъдили кризите в Сирия и Украйна и са изразили задоволство от понижаването на напрежението около оръжейната програма на Северна Корея, отбелязва Асошиейтед прес.

 

В разговора не е станало дума за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, което изостри отношенията между Москва и Запада, отбелязва Франс прес.

 

На въпрос дали тази тема е била повдигната говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори отрицателно.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна