IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:08 | 20 април 2018
Обновен: 11:03 | 15 април 2024

Румъния мести посолството си в Израел в Йерусалим?

Правителството не коментира дали е приело съответното решение

По материала работи: Ставри Таргов
Румъния мести посолството си в Израел в Йерусалим?

Посолството на Румъния в Израел се мести в Йерусалим, съобщава румънският вестник "Гъндул". Изданието цитира изявление на лидера на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня, според което "правителството е приело меморандум" за това. "Трябва да използваме този огромен шанс", посочва Драгня.

 

"Правителството одобри меморандум, с който се взема решение за започване на процедура по ефективно преместване на посолството от Тел Авив в Йерусалим", обяви снощи Ливиу Драгня пред телевизия Антена 3.

Той каза, че този жест има огромно символично значение за една държава, която има невероятно влияние в света, с която Румъния има специални отношения от много години и в която има над 500 000 румънци.

 

Ливиу Драгня отбеляза, че Израел има много голямо значение и за американската администрация. "На практика сме втората страна в света, която прави това. Преместването на посолството в Йерусалим, може и вярвам, че ще донесе полза за Румъния в краткосрочен и в дългосрочен план. Трябва да използваме този огромен шанс", посочи лидерът на управляващата партия.

 

Същевременно говорителят на правителството Нелу Барбу каза, че не е виждал подобен меморандум и отказа коментар по темата, пише "Гъндул", цитиран от БТА.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна