IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
16:30 | 21 април 2018
Обновен: 23:42 | 11 април 2024

Еманюел Макрон ще подари на Доналд Тръмп дъбово дръвче за градината на Белия дом

То ще символ на здравите връзки между двете страни

По материала работи: Борис Проданов
Еманюел Макрон ще подари на Доналд Тръмп дъбово дръвче за градината на Белия дом

При посещението си в САЩ френският президент Еманюел Макрон ще подари на американския си колега Доналд Тръмп фиданка на дъб, което ще е символ на здравите връзки между двете страни.

 

Става въпрос за издънка на дъб от Северна Франция, който Макрон се надява да бъде засаден в парка на Белия дом като символ на едно здраво приятелство, каза журналистът Крис Уолъс, интервюирал Макрон в Елисейския дворец. В предварително показан откъс от интервюто, което телевизията ще излъчи утре, Макрон споделя, че никога не се е питал дали президентът Тръмп ще довърши мандата си.

 

"Работя с него, тъй като и двамата служим на страните си", казва той. Макрон отказва да коментира някои спорни теми около Тръмп като разследването на руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. "Не е моя работа да съдя или, по някакъв начин, да обяснявам на вашия народ какъв трябва да бъде президентът ви", казва френският държавен глава. От понеделник Макрон ще е на тридневно държавно посещение в САЩ, по време на което ще бъде приет от Тръмп с големи почести и ще държи реч в Конгреса.

novini.bg

Коментари

Новини Варна