IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
17:56 | 21 април 2018
Обновен: 07:22 | 21 април 2024

Извънредното положение е добро за икономиката и пази от тероризъм и стачки

Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган

По материала работи: Борис Проданов
Извънредното положение е добро за икономиката и пази от тероризъм и стачки

Бизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то предпазва от тероризъм и предотвратява стачки на работниците, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс и ДПА.
 

Парламентът тази седмица гласува за удължаване на извънредното положение, въведено след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г., за още три месеца. Това е седмо удължаване на извънредното положение.
 

"Режимът на извънредно положение засяга единствено терористите. То също така предотвратява стачки на трудещите се (...) Това е борба срещу тероризма", посочи Ердоган на среща с бизнесмени в Истанбул.
 

Удължаването на извънредното положение е критикувано както от правозащитни организации, така и от западните съюзници на Турция. Основната бизнес асоциация в страната също призова за бързо приключване на този режим.
 

"Нашите предприемачи казват, че извънредното положение трябва да бъде премахнато, това ни тревожи ... Ние ще удължаваме извънредното положение заради мира в нашата страна, да, ще го направим, дори за десети път, ако се налага", подчерта още държавният глава.
 

Ердоган настоя също, че инвестициите в Турция не са засегнати от режима на извънредно положение.

БТА

 

Коментари

Новини Варна