IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
17:13 | 21 април 2018
Обновен: 19:49 | 10 април 2024

Китай засилва контрола върху онлайн съдържанието

Обявлението е в синхрон с продължаващото затягане на интернет регулациите от страна на Си Цзинпин в страната

По материала работи: Борис Проданов
Китай засилва контрола върху онлайн съдържанието

Китайският президент Си Цзинпин обяви, че Пекин трябва да засили контрола си върху онлайн съдържанието, за да изпълни социалните и икономически цели, поставени от правителството, съобщава китайската официална агенция "Синхуа".

 

Обявлението е в синхрон с продължаващото затягане на интернет регулациите от страна на Си Цзинпин в страната и желанието да упражнява по-голям контрол върху поколението на т. нар. милениали (родените между 1980 и края на 1990-те години) и по-младите китайци, които водят активен живот в социалните мрежи.

 

"Не можем да позволим интернет да се превърне в платформа за разпространение на вредна информация и да поражда неприятности чрез слухове", подчертава държавният глава на Китай.

 

Той също така изтъква, че "без интернет сигурност няма национална сигурност, няма икономическа и социална стабилност и е трудно да се гарантират интересите на по-широките народни маси".

 

През миналата седмица китайските власти започнаха да ограничават местни социални мрежи, които са собственост на технологичната компания Bytendance. Междувременно други платформи обявиха свои собствени мерки за контрол на съдържанието, за да избегнат цензурата на правителството.

news.bg

Коментари

Новини Варна