IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
21:31 | 22 април 2018
Обновен: 01:08 | 29 февруари 2024

Китай няма да пуска в самолети хора от "черен списък"

Няма да бъдат допускани лица, които са "загубили общественото доверие"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Китай няма да пуска в самолети хора от "черен списък"

Нови мерки за гарантиране сигурността на гражданските полети влизат в сила в Китай от 1 май, предадоха агенциите, като цитираха съобщение на Главното управление на китайската гражданска авиация. Според тях на борда на китайските самолети няма да бъдат допускани лица, които са "загубили общественото доверие". Ведомството е определило девет закононарушения, чиито извършители няма да могат да използват услугите на авиокомпаниите. Достъпът до самолетите ще бъде забранен на лица, които са подавали фалшиви сигнали за бомба; резервирали са билети с фалшиви документи; поставили са личните вещи на пътеката в самолета или до аварийните изходи; превозвали са крадени стоки; отправяли са заплахи срещу екипажа на самолета; извършването на кражби на борда; създавали са безредици или пък са отказали да спазват инструкциите при пътуване с въздухоплаватени средства.

 

Китайските власти предвиждат забраната за нарушителите на обществения ред да е в сила за една година. Ще бъде изготвен специален "черен списък", в който ще бъдат включени имената на хората със забрана да стъпват на борда на самолетите. Пекин твърди, че е бил принуден да предприеме тези строги мерки заради зачестилите случаи на неприемливо поведение от страна на пътниците на китайските авиолинии. Преди дни пътнически самолет на "Еър Чайна" кацна принудително, след като пасажер заплаши стюардеса с химикалка.

 

segabg.com

Четете още: Американците изхвърлят 150 000 тона храна на ден

 

Коментари

Новини Варна