IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
13:21 | 22 април 2018
Обновен: 00:33 | 17 март 2024

Няма пострадали българи при атeнтата в Кабул

Това докладва полковник Георги Маргитин - национален командир на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който участва в мисията на НАТО

По материала работи: Слав Велев
Няма пострадали българи при атeнтата в Кабул

Няма пострадали български военнослужещи при атентата в Кабул, извършен тази сутрин. Това докладва полковник Георги Маргитин - национален командир на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, цитиран от пресцентъра на Министерството на външните работи.

 

Най-малко 31 души загинаха, а 54 бяха ранени при самоубийствен атентат срещу център за регистрация в избирателните списъци в афганистанската столица Кабул. Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.
 

Експлозията е станала на голямо разстояние от базата, в която работят и живеят българските военни. Атентатът е извършен в източната част на столицата, в населения главно с шиити квартал "Даш е Барши".


Четете още:

Самоубийствен атентат разтърси Кабул

 


 

Коментари

Новини Варна