IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
13:49 | 24 април 2018
Обновен: 07:31 | 21 април 2024

Германският мюсюлмански съвет обяви антисемитизма за грях

Изказването на председателя на съвета бе направено по повод коментар на Ангела Меркел

По материала работи: Слав Велев
Айман Мазиек

Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях, предаде ДПА, като се позова на в. "Райнише пост".

 

"Антисемитизмът, расизмът и омразата са големи грехове за исляма, затова ние също така никога няма да търпим това", заяви председателят на съвета Айман Мазиек.

 

Изказването му беше в отговор на коментар на германската канцлерка Ангела Меркел, която заяви пред израелска телевизия през уикенда, че Германия преживява "нови явления чрез бежанци и други хора от арабски произход, които донасят различна форма на антисемитизъм в страната".

 

Според него изказването й е било "както обикновено диференцирано", защото тя е подчертала, че антисемитизмът не се е върнал в Германия с бежанците - по думите му това се доказва от статистиката за престъпността.

 

"Ние обаче се отнасяме много сериозно към това, че сред някои бежанци има антисемитизъм", каза той и добави, че съветът организира срещи между евреи и бежанци, а също изпълнява образователни програми.

 

 

През последните седмици в Германия имаше няколко антисемитски нападения, извършени от мюсюлмани.

 

 

dariknews.bg

 

 

Коментари

Новини Варна