IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
18:57 | 24 април 2018
Обновен: 22:06 | 13 март 2024

Глобиха пътничка с 500 долара за недекларирана ябълка

По материала работи: Борис Проданов
Глобиха пътничка с 500 долара за недекларирана ябълка

Кристъл Тадлок пътувала с полет на Delta Air Lines от Париж за Денвър, Колорадо, през миналата седмица.

 

На борда на самолета стюардесите раздали на пътниците ябълки. Тадлок не била гладна и прибрала ябълката в чантата си, за да я изяде по-късно. Това се оказва първата й грешка.

 

Втората й грешка била, че при пристигането си в САЩ тя не декларирала ябълката. Тадлок била избрана на произволен принцип за претърсване от митническите власти и тъй като не била декларирала ябълката, била глобена с 500 долара.

 

“Наистина е нелепо някой да преминава през това и да бъде третиран като престъпник заради един плод,” споделя Тадлок пред местната телевизия Fox 31.

 

Митническата служителка се държа саркастично и не прояви разбиране, казва Тадлок.

 

“Тя ме попита дали пътуването до Франция ми е излязло скъпо. След като казах „да“, без да се досещам защо ми задава този въпрос, тя ми каза, „предстои да стане още по-скъпо, след като ви глобя с 500 долара,” добавя Тадлок. 

 

Тадлок сега се притеснява, че ще изгуби членството си в Global Entry Status - система, при която предварително одобрени пътници, считани за нискорискови, преминават по-бързо през пунктовете за сигурност и митническите проверки.
 

 

Тя също така се опасява, че отсега нататък ще бъде претърсвана при бъдещи полети.

profit.bg

 

Коментари

Новини Варна