IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:49 | 25 април 2018
Обновен: 01:09 | 29 февруари 2024

Руски експерти: От 105 изстреляни ракети само 22 са ударили обекти в Сирия

Две от ракетите, използвани от САЩ и съюзниците им Франция и Великобритания, без да поразят целите - крилата ракета "Томахоук" и авиационна ракета с прецизно насочване, са доставени в Москва

По материала работи: Слав Велев
Руски експерти: От 105 изстреляни ракети само 22 са ударили обекти в Сирия

Руски експерти откриха следи от попадения на 22 ракети при удара на САЩ и съюзниците им по обекти в Сирия на 14 април, от общо 105, заявени от американските военни. Това съобщи пред журналисти началникът на главното оперативно управление на руския генщаб генерал-полковник Сергей Рудской, предаде ТАСС.

 

Подробният анализ на събраните парчета от ракети, взривните ями и разрушенията налага "извода, че от 105 заявени попадения в района на целите са регистрирани най-много 22 от тях", каза Рудской.

 

Две от ракетите, използвани от САЩ и съюзниците им Франция и Великобритания, без да поразят целите - крилата ракета "Томахоук" и авиационна ракета с прецизно насочване, са доставени в Москва. Руски специалисти ги изследват, за да бъдат използвани резултатите при модернизирането на руски оръжия, информира генералът.

 

По изчисления на руското министерство на отбраната при удара по Сирия са използвани общо 103 крилати ракети и сирийската противовъздушна отбрана е свалила 71 от тях, напомня ТАСС.

 

dariknews.bg

 

Четете още: 

Коментари

Новини Варна