IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
10:04 | 27 април 2018
Обновен: 06:47 | 17 март 2024

Западни и арабски страни се споразумяха в Париж за нова дипломатическа инициатива

Целта е възобновяване на мирния процес в Сирия

По материала работи: Борис Проданов
Западни и арабски страни се споразумяха в Париж за нова дипломатическа инициатива

Представители на водещи западни и арабски страни се споразумяха вчера в Париж за нова дипломатическа инициатива, целяща възобновяване на мирния процес в Сирия след западните въздушни удари от 14 април, съобщиха Франс прес и ДПА. 
 

 

В срещата на т. нар. "малка група" или "контактна група" участваха външните министри на Великобритания, Франция, Германия, Саудитска Арабия и Йордания. САЩ бяха представени от и.д. помощник-държавен секретар по въпросите на Близкия изток Дейвид Сатърфилд. Разговорите се състояха в кулоарите на международната конференция за борба срещу финансирането на тероризма. 
 

 

Френският президент Еманюел Макрон обяви след ударите, че ще поеме отново инициативата в политическата и хуманитарната област и в борбата срещу използването на химически оръжия, заяви преди началото на срещата френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, цитиран от АФП. Налага се необходимостта да се предложат решения, които да позволят да се набележи пътна карта за мир в Сирия, добави той. Френският външен министър уточни, че тази пътна карта трябва да съдържа конституционна реформа, организиране на нови избори и "на първо място установяване на примирие".

БТА

 

 

Коментари

Новини Варна