IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
21:54 | 21 май 2018
Обновен: 01:34 | 25 април 2024

Палестинци хвърляха яйца по американска дипломатическа кола на Западния бряг

Демонстрантите издигнали табели и викали по американците

По материала работи: Борис Проданов
Палестинци хвърляха яйца по американска дипломатическа кола на Западния бряг

Група палестински протестиращи на Западния бряг хвърлиха яйца по американска дипломатическа кола, за да протестират срещу неотдавнашното преместване на посолството на САЩ в Израел от Тел Авив в Ерусалим, предаде Асошиейтед прес.

 

Държавният департамент съобщи, че дипломатите били на посещение на Западния бряг да насърчаване на образователния и културен обмен. "Целта очевидно е била сплашване. САЩ са категорично против използването на насилие и сплашване за изразяване на политически възгледи", се казва в изявлението. Протестиращите се събрали, докато членове на делегацията от американското консулство в Ерусалим се запътвали към колата си. Демонстрантите издигнали табели и викали по американците, преди да хвърлят яйца по отдалечаващата се кола. Няма пострадали при инцидента. "Тук сме, за да кажем на американското посолство: "Не ни трябвате. Напуснете Палестина, напуснете Ерусалим и напуснете посолството", каза протестиращият Мухамад ас Саид.

novini.bg

Коментари

Новини Варна