IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
19:47 | 23 май 2018
Обновен: 09:25 | 20 април 2024

Украйна се притеснява от кибератака преди финала на Шампионската лига

Футболната среща ще се играе в Киев в събота - 26 май

По материала работи: Пламен Янков
Украйна се притеснява от кибератака преди финала на Шампионската лига

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) предупреди днес, че е възможно да бъде извършена кибератака срещу държавни институции и частни компании преди финала на Шампионската лига, предаде Ройтерс, цитирана от БТА и Дарик. Футболната среща ще се играе в Киев в събота - 26 май.
 
"Експертите от Службата за сигурност смятат, че заразяването на хардуер на територията на Украйна е подготовка за нов акт на киберагресия от Руската федерация, целящ да дестабилизира ситуацията по време на финала на Шампионската лига", се казва в комюнике.
 

Компанията за информационни технологии "Сиско систъмс" предупреди днес, че хакери са заразили най-малко 500 000 рутера и устройства за съхранение на информация и данни в десетки страни. Тя смята, че се подготвя нова масирана кибератака срещу Украйна.


Нейното подразделение за киберразузнаване каза, че зловредният софтуер може да бъде използван за шпионаж, за смущаване на интернет комуникациите или за извършване на атаки срещу информационните системи в Украйна.
 

Според "Сиско систъмс" зад кампанията стои руското правителство, тъй като сходен метод е използван в предишни кибератаки, които Вашингтон приписа на Москва.

Коментари

Новини Варна