IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
19:39 | 24 май 2018
Обновен: 09:15 | 21 април 2024

Гутериш призовава за диалог след отменената среща Тръмп - Ким Чен-ун

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази дълбоко разочарование от отмяната на планираната среща

По материала работи: Борис Проданов
Гутериш призовава за диалог след отменената среща Тръмп - Ким Чен-ун

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази дълбоко разочарование от отмяната на планираната среща следващия месец между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщава "Ройтерс".

 

Той призова страните да продължат диалога си така, че да "намерят път към мирното ядрено разоръжаване на Корейския полуостров".
Гутериш очертава и визия за глобално разоръжаване. "Живеем в опасни времена. Напрежението от Студената война се е завърнало - в един свят, който е по-сложен", коментира той на конференция в Женевския университет и допълва, че голяма част от присъстващите не са родени когато приключва Студената война.

 

Гутериш обяснява, че лидерите са имали отговорността да минимизират риска от смъртоносни оръжия и допълва, че разоръжаването е грижа на всяка страна и трябва да обхваща всяко оръжие, "от ръчни гранати до водородни бомби".

news.bg

Коментари

Новини Варна