IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
21:36 | 24 май 2018
Обновен: 02:16 | 24 март 2024

Харири получава трети мандат като министър-председател на Ливан

Страната е изправена пред редица политически и икономически кризи

По материала работи: Борис Проданов
Харири получава трети мандат като министър-председател на Ливан

Саад Харири печели трети мандат като премиер на Ливан, след като получи подкрепата на огромното мнозинство от депутатите в новия парламент на страната, съобщава СиЕнЕн.

 

Харири получава подкрепата на 111 депутати в 128-местния парламент, от 80 на предишните му избори, според официалната информационна агенция на Ливан. Всички основни парламентарни партии го подкрепят, с изключение на "Хизбула", която се въздържа.

 

Саад Харири е изправен пред трудната задача да създаде на кабинет след парламентарните избори, в които политическата опозиция "Хизбула" печели, а собствената му партия губи почти една трета от местата си.

 

Ръководителят на "Хизбула" Хасан Насрала определя резултатите, като "велика морална и политическа победа".

 

"Всички сериозно възнамеряват да улеснят формирането на правителство. Това, което ни обединява, е по-голямо от това, което ни разделя. Протягам ръка към всички политически образувания в страната, за да постигнем това, което ливанците искат", коментира Харири.

 

Ливан е изправен пред редица политически и икономически кризи. С голямо население от бежанци, разпадаща се инфраструктура и нарастваща безработица, много ливанци твърдят, че не виждат надежда в политиците в страната, като по-малко от половината от гласоподаватели са отишли ​​на изборите този месец.

news.bg

Коментари

Новини Варна