IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
21:23 | 24 май 2018
Обновен: 02:16 | 24 март 2024

Руският патриарх: Посланието на Кирил и Методий трябва да се представи по разбираем начин

Патриарх Кирил излезе и на сцената на Червения площад

По материала работи: Борис Проданов
Руският патриарх: Посланието на Кирил и Методий трябва да се представи по разбираем начин

Необходимо е да се актуализира посланието на Кирил и Методий и да се представи по разбираем начин, за да стигне до сърцата на съвременните хора. Това каза днес патриархът на Москва и цяла Русия Кирил след литургия в катедралата "Христос Спасител", която отвори врати за честването на Деня на славянската писменост и култура, предаде ТАСС.

 

Патриархът каза, че насочва словото си към "хората, погълнати от фалшивите ценности на утилитарната и безбожна цивилизация". Според него универсална ценност за тази цивилизация е "желанието за утвърждаване на политическата хегемония на една страна или група страни над всички народи".

 

Патриарх Кирил излезе и на сцената на Червения площад, където сборен хор изнесе концерт в чест на днешния празник и поздрави присъстващите.

 

"Стана чудесна традиция да се събираме на Червения площад на този ден, за да помислим малко за огромния път, драматичен и едновременно с това победоносен, който са изминали славянските народи, нашият руски народ: от началото на писмеността до най-новите знания", каза той.

 

Коментари

Новини Варна