IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
10:49 | 25 май 2018
Обновен: 03:24 | 26 март 2024

Конгресмени: Няма доказателства за шпионин в предизборния екип на Тръмп

По материала работи: Слав Велев
Конгресмени: Няма доказателства за шпионин в предизборния екип на Тръмп

Конгресмени от Демократическата партия на САЩ заявиха снощи, че на поверителни брифинги от представители на ФБР и разузнаването не са чули нищо, което да подкрепя твърденията на президента Доналд Тръмп, че в екипа му по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 г. е бил внедрен шпионин, който да помага на съперничката му Хилари Клинтън, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

 

След твърдението на президента, който не представи доказателства директорът на ФБР Кристофър Рей, директорът на националното разузнаване Дан Коутс и заместник-главният прокурор Род Розенщайн, който контролира разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемо наговаряне между предизборния щаб на Тръмп и Русия, организираха два поверителни брифинга за конгресмени от двете партии.

 

"Нищо, което чухме, не променя позицията ни, че няма доказателства в подкрепа на обвинения, че ФБР или която и да е разузнавателна организация е внедрила шпионин в предизборния щаб на Тръмп", заяви Адам Шиф, най-високопоставеният представител на Демократическата партия в Комисията по разузнаване на Камарата на представителите. Той добави, че говори от името на всички представители на своята партия, присъствали на брифингите.

 

 

Представителите на Републиканската партия отказаха коментар.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна