IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
20:16 | 26 май 2018
Обновен: 04:12 | 24 април 2024

Бивш футболист на Ботев (Враца) уби гаджето си и се самоуби

25-годишният нападател е бил част от отбора през 2014 година

По материала работи: Пламен Янков
Бивш футболист на Ботев (Враца) уби гаджето си и се самоуби

Голяма трагедия се разигра в Италия. Бившият нападател на Ботев (Враца) Федерико Зини, който бе част от отбора през 2014 година, уби бившата си приятелка, след което се самоуби, съобщава "Гадзета дело Спорт", цитиран от sportal.bg. 

 

25-годишният Зини е опитал да убеди момичето, чието име е Елиса Амато, да се върне при него, но тя му е отказала. Двамата се скарали жестоко пред дома на 30-годишната жена, след което футболистът я принудил да се качи в колата. Автомобилът потеглил в посока Сан Миниато, където се е разиграла трагедията.


"Това е убийство и после самоубийство", съобщиха официалната си версия от полицията. Двете тела били открити тази сутрин в автомобила на паркинг близо до Гаргоци (провинция на Прато). Според разследващите убийството не е било извършено в Прато, а в Сан Миниато (провинция на Пиза).

 

Профилът на футболиста във фейсбук е пълен със снимки на него и Елиса, където са усмихнати и щастливи. Зини е юноша на Емполи, където в детските години си партнира с Федерико Бернардески, като двамата са обявени за големите таланти в школата. Нападателят така и не успява да развие своя потенциал, като след няколко клуба на Апенините пробва различни авантюри в Малта, България, Филипините и Монголия. 

 

Миналото лято се завръща в родината си, където играе в Серия "Д" с екипа на Тутокуйо, с който се спасява от изпадане в началото на май. Футболистът от няколко години взимаше дейно участие в различни благотворителни инициативи.

Коментари

Новини Варна