IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
09:21 | 26 май 2018
Обновен: 20:18 | 1 март 2024

Путин може да държи лостовете на властта и след 2024 г.

Президентът няма да нарушава конституцията, но…

По материала работи: Слав Велев
Путин може да държи лостовете на властта и след 2024 г.

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще спазва руската конституция, която забранява повече от два последователни президентски мандата. Той обаче намекна, че може да остане на "лостовете" на властта и след изтичането на мандата му през 2024 г., отбелязва Франс прес.

 

"Винаги съм се придържал и винаги се придържам към конституцията на Русия. В конституцията е написано ясно - не повече от два последователни мандата. Днес аз изпълнявам втория си последователен мандат", каза Путин на икономическия форум в Санкт Петербург.

 

Той обаче припомни, че през 2008 г. след изтичането тогава на двата му последователни президентски мандата той се оттегли от власт и президент стана премиерът Дмитрий Медведев. След четири години отново се върна в Кремъл, пише БТА.

 

"Отказах се от президентския пост тогава, защото конституцията не ми позволяваше да бъда избран за трети последователен мандат. Това е. Готов съм да се придържам към това правило и в бъдеще", каза той, намеквайки, че може и да повтори сценария от 2008 г.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна