IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
18:01 | 13 юни 2018
Обновен: 10:00 | 21 април 2024

Русия: Кризата на Корейския полуостров не може да бъде решена за един час

По материала работи: Слав Велев
Русия: Кризата на Корейския полуостров не може да бъде решена за един час

Русия приветства "началото на прекия диалог" между САЩ и Северна Корея след първата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, но предупреди, че кризата на Корейския полуостров не може да бъде "решена за един час", предаде Франс прес.

 

"Не можем да не приветстваме факта, че са състоя такава среща и започна директен диалог", заяви за медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

"Колкото до резултатите от такива срещи, те ще позволят да се успокои напрежението на полуострова...и това не може да не породи удовлетворение", подчерта той.

 

"Но е очевидно, че доколкото става дума също за сложни досиета, ще бъде погрешно да се надяваме, че цялата група от тези дългогодишни проблеми ще бъдат решени за един час", допълни Песков.

 

Той отново потвърди руската позиция, според която "единственият възможен път" за решаване на ядрената криза на корейския полуостров е "директният диалог".

 

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун проведоха в понеделник историческа среща на върха в Сингапур, след която подписаха съвместно изявление за нормализиране на отношенията между двете страни.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна