IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:07 | 24 юни 2018
Обновен: 16:27 | 5 март 2024

Масови протести в Скопие заради името Северна Македония

Демонстрантите поискаха оставката на правителството

По материала работи: Слав Велев
Масови протести в Скопие заради името Северна Македония

Хиляди хора протестираха снощи пред сградата на парламента в Скопие срещу споразумението с Гърция за името Република Северна Македония, предаде АП, цитирана от КРОСС.
 

Проявата, организирана от студентското движение "Младите за Македония", бе под мотото "Никога Северна, винаги Македония".

 

Демонстрантите поискаха оставката на правителството и скандираха "Предатели!" по адрес на политиците, гласували за ратифицирането на договора.
 

За България е опасно името „Северна Македония", но българският псевдоелит няма сетивата...Гърция изтъргува това, но за нас Македония е абсолютно загубена!
 

Признахме страната, въпрос на време е да признаем езика и идентичността..., твърди червеният депутат проф. Иво Христов.

 

Идеята за т.нар. Западни Балкани е американски проект, който има проста и ясна задача: никакво руско влияние на Балканите, смазване на всякакво влияние на Китай и превръщането на Балканите във военен протекторат и близка зона за военни действия срещу Русия. Въпрос на време е и Сърбия да поддаде...", каза още Христов.

Коментари

Новини Варна